top of page

OPPLEV SONGLIA

Fotturer

Området rundt Sognli byr på turmuligheter i flott og variert natur etter ca. 5 mil merkede stier, i og utenfor Grytdalen naturreservat.

Lite kan måles med frisk fjelluft og nydelig natur, og med et naturreservat i området er Songli et fantastisk utgangspunkt for en rekke turer. Her får du fjell, skog, vann og mark - alt på en gang. Gjennom godt dugnadsarbeid de siste årene, har flere av turmålene fått oversiktlig skilting og merking, slik at det er enkelt å finne frem.


I 2021 ble det også laget et stihefte for området. Dette koster 100 kr, og blir solgt hos Ark Bokhandel på Amfi Orkanger, hos Best-stasjonen ved Forvebrua på Fannrem, og i hovedhuset på Songlia når det er åpent.


Fra Songli kan du gå, sykle eller ri langs veien til Hjortdalshytta. Veien er forbudt for bilister uten tillatelse, og er den eneste i naturreservatet man kan ri og sykle på. Hytta er et mye brukt turmål, og kan leies for 200 kr/døgn. Trammen framfor hytta er en fin rasteplassen ved dagsturer.


Langs stiene kan du også finne frem til Bjørndal og Svarttjønna (link)


Det er også tre andre bygninger på eiendommen. Det er ikke sti til disse, men de er avmerka på kartet. Åsætra ligger i granskogen i lia opp for Grytdalsøyan, og er låst. Vakthytta ved Langlidalen er også låst, og ligger ved Trollbekken litt ned for Novaberget. Ellingsgardhytta ligg i lia mellom Songsjøen og Fjellkjøsvatnet. Hytta er åpen og ubrukelig, til nedfalls.

Priser

Tittel

Pris

Betaling

Utforsk mer

bottom of page