top of page

BESØK OSS

Hjortdalshytta

Sengeplasser

2

Størrelse

27 kvm

Ett rom og skjæle ved inngangen. 2 sengeplasser. Stall/uthus tilgjengelig.

Foto: Steve Halsetrønning

Hjortdalshytta er en liten hytte på 27 kvm, med ett rom og skjæle ved inngangen, samt stall/uthus (m/utedo) påbygd i forlengelse av hytta. Parkering i Songlia, og ca. 5 km spasertur etter skogsvei til hytta.


Hytta har to sengeplasser, vedovn, gassbrenner til matlaging, bord og stoler, og kan leies for 300 kr/døgn.


Hyttedelen er i tømmer, uthusdelen i reisverk og hele bygget er bordkledd. Hytta fikk nytt impregnert tretak i 1991.Opprinnelig kommer tømmeret til hytta fra Grøndalssætra og er oppsatt som hytte i Thamstiden sammen med fire andre hytter/anneks.


Disse hyttene ble kalt Grytdalshyttene og har senere skiftet navn til Hjortdalshytta. Hver hytte hadde kun ett rom. I dag står bare én hytte igjen. De andre brant ned på 1950-tallet, men tuftene er fortsatt synlige. Hyttene ble brukt til jakt-/vakt- og skogshusvær. Hjortdalshytta ligger i fredet område i Grytdalen naturreservat, 5 km fra Songli, ved enden av Hjordalsveien. Veien ble bygd rundt år 1920 og restaurert til traktorveg i første halvdel av 1980-tallet. Det er lov å sykle langs veien, men ikke andre steder i naturreservatet.

Beliggenhet

Grytdalen naturreservat, 5 km fra Songli

Kartet viser plassering av Songlia, Hjortdalshytta, Svarttjønnhytta og Bjørndal, lagt inn på kartutsnitt fra Norgeskart fra Kartverket.

Beliggenhet
Bilde1.png

Les mer

Historie

Flere hus & hytter

Åsetra. 2011.jpg
14

Hytte, Overnatting

En hytte i terrenget

Åsetra. 2011.jpg
2

Hytte, Overnatting

En hytte i terrenget

Åsetra. 2011.jpg
10

Songli Gård, Overnatting

Songlivegen 592, 7320 Fannrem

bottom of page