BESØK OSS

Bjørndalen

Sengeplasser

14

Størrelse

142 kvm

På Bjørndalen ligger to bygninger –ei trønderlån og ei mastu.

Foto: Steve Halsetrønning

På Bjørndalen ligger to bygninger –ei trønderlån med 11 sengeplasser og ei mastu med tre sengeplasser.  Trønderlåna kan leies for 500 kr/døgn. Mastua står åpen for dagsbesøk og overnatting. Det er inga bestilling av mastua, så førstemann har prioritet. Det oppfordres til å betale 100 kr/døgn ved overnatting til VIPPS 501275.


Trønderlåna er i første etasje inndelt i to stuer, kjøkken og gang med loftstrapp.

I andre etasje et det 3 soverom (9 senger). På vestenden er det tilbygd et uthus i reisverk i full høyde uten etasjeskille. Mastua er inndelt i to rom og forgang. Trønderlåna har en grunnflate på 142 kvm og mastua 38 kvm. Begge husene er bordkledde tømmerhus. Mastua har torvtak. På trønderlåna lå det eternittak. Dette ble utskiftet med impregnert tretak i 2003.


Opprinnelig er Bjørndalen en fjellgard med fast bosetning frem til tidlig på 1900-tallet. Bygningene er fra 1800-tallet og står på sin opprinnelige plass. Mastua ble delvis oppusset innvendig i 1991 og tjener i dag som “åpen vandrebu”. På trønderlåna ble det utført restaureringsarbeider på 1960/70 – tallet.


Etter at gården ble nedlagt ble Bjørndalen brukt som jakt- og vakthytte. Bjørndalen ligger høyt og fritt, med utsikt mot Fjellkjøsvatnet og sørvestover mot Ovnfjellet og Langlidalen. Innmarka har en del år vært benyttet til hestebeite for å vedlikeholde vollen.Beliggenhet

En hytte i terrenget

Det er ca. 1,5 times spasertur fra Songlia, 4,7 km etter vei og sti. Man kan også komme dit fra Fjellkjøsvatnet. Det er 2,3 km etter vei fra bommen ved Fjellkjøsvatnet og så 1,3 km etter sti til Bjørndal.


Kartet viser plassering av Songlia, Hjortdalshytta, Svarttjønnhytta og Bjørndal, lagt inn på kartutsnitt fra Norgeskart fra Kartverket.

 
Bilde1.png

Les mer

 

Flere hus & hytter

Åsetra. 2011.jpg
2

Hytte, Overnatting

En hytte i terrenget

Åsetra. 2011.jpg
2

Hytte, Overnatting

Grytdalen naturreservat, 5 km fra Songli

Åsetra. 2011.jpg
10

Songli Gård, Overnatting

Songlivegen 592, 7320 Fannrem