top of page

BESØK OSS

Bjørndalen

Sengeplasser

14

Størrelse

142 kvm

På Bjørndalen ligger to bygninger –ei trønderlån og ei mastu.

Foto: Steve Halsetrønning

På Bjørndalen ligger to bygninger, ei trønderlån med 11 sengeplasser og ei mastu med tre sengeplasser.  Trønderlåna kan leies for 600 kr/døgn. Mastua står åpen for dagsbesøk og overnatting. Det er inga bestilling av mastua, så førstemann har prioritet. Det oppfordres til å betale 100 kr/døgn ved overnatting til VIPPS 501275.


Det er en gammel brønn med brønnhus mellom hovedhuset og mastua. Vannet er sikkert bra, men for sikkerhets skyld anbefales det å ha med eget drikkevann, og bruke vann fra brønnen til koking og renhold. 

I tilbygget på hovedhuset er det utedo.


Trønderlåna er i første etasje inndelt i to stuer, kjøkken og gang med loftstrapp.

I andre etasje et det 3 soverom (11 senger). På vestenden er det tilbygd et uthus i reisverk i full høyde uten etasjeskille. I tilbygget er det utedo. Trønderlåna har en grunnflate på 142 kvm og mastua 38 kvm.  Mastua har torvtak. På trønderlåna lå det eternittak. Dette ble utskiftet med impregnert tretak i 2003.


Mastua er inndelt i to rom og forgang. I det innerste rommet er det tre senger. I stua er det to bord, stoler og sofa, og i peisen er det satt inn en ovn. Mastua har torvtak.


Begge husene er bordkledde tømmerhus.


Opprinnelig er Bjørndalen en fjellgard med fast bosetning frem til tidlig på 1900-tallet. Bygningene er fra 1800-tallet og står på sin opprinnelige plass. Mastua ble delvis oppusset innvendig i 1991 og tjener i dag som “åpen vandrebu”. På trønderlåna ble det utført restaureringsarbeider på 1960/70 – tallet.


Etter at gården ble nedlagt ble Bjørndalen brukt som jakt- og vakthytte. Bjørndalen ligger høyt og fritt, med utsikt mot Fjellkjøsvatnet og sørvestover mot Ovnfjellet og Langlidalen. Innmarka har en del år vært benyttet til hestebeite for å vedlikeholde vollen.Beliggenhet

En hytte i terrenget

Det er ca. 1,5 times spasertur fra Songlia, 4,7 km etter vei og sti. Man kan også komme dit fra Fjellkjøsvatnet. Det er 2,3 km etter vei fra bommen ved Fjellkjøsvatnet og så 1,3 km etter sti til Bjørndal.


Kartet viser plassering av Songlia, Hjortdalshytta, Svarttjønnhytta og Bjørndal, lagt inn på kartutsnitt fra Norgeskart fra Kartverket.

Beliggenhet
Bilde1.png

Les mer

Historie

Flere hus & hytter

Åsetra. 2011.jpg
2

Hytte, Overnatting

En hytte i terrenget

Åsetra. 2011.jpg
2

Hytte, Overnatting

Grytdalen naturreservat, 5 km fra Songli

Åsetra. 2011.jpg
10

Songli Gård, Overnatting

Songlivegen 592, 7320 Fannrem

bottom of page