top of page

BESØK OSS

Svarttjønnhytta

Sengeplasser

2

Størrelse

64 kvm

Det er fire bygninger: Hovedhus, vaktbu, uthus og naust. Vakthytta og do i uthuset står til disposisjon for besøkende.

Foto: Steve Halsetrønning

Svarttjønndalshytta består av i alt 4 bygninger: Hovedhytte på 64 kvm, vakthytte på 13 kvm, uthus på 43 kvm og naust på 19 kvm. Alle hus bortsett fra vakthytta og en do i uthuset er låst.


Vakthytta med to sengeplasser står åpen for dagsbesøk og overnatting. Det er ingen bestilling, så førstemann har førsterett på overnatting. Ved overnatting oppfordres det til å betale 100 kr/døgn.


Hovedhytta er inndelt i fire rom med peis i hvert rom. Den er sammensatt av fire hulluer. Stor veranda/terrasse på 36 kvm, som ligger langs hele framsiden og vinkler mot nordenden. Overbygd inngangsparti og nordende. Flere busker og treslag er plantet ved hytta. Hytta ble bygd i 1930 og i 2002 ble det utført omfattende utvendig restaureringsarbeid.


Vakthytta er en tømmerhytte, og består av ett rom og skjæle ved inngangen. Denne ble også restaurert samme år, og brukes idag som “åpen vandrebu”, innredet med 2 køyer, bord, stoler, komfyr, samt en del utstyr. Uthuset har også fått en oppfriskning, og er inndelt i lager, stall, do og vedbu, hvor do og vedboder er åpne for vandringsfolk. 

Naustet på eiendommen har platetak og plass til to båter. Foruten det finnes det også naust ved Songsjøen og ved Våvatnet, med plass til 5-6 båter. Naustene på henholdsvis 20 og 30 kvm, ble sist restaurert i 1991 (3).


I 1992 ble Svarttjønndalseiendommen ervervet for å innlemmes med fredningen av Grytdalen naturreservat. Svartjønndalen ligger som en egen liten dal høyere oppe og øst for selve Grytdalen ved fjellet Drevan. 


Beliggenhet

En hytte i terrenget

Kartet viser plassering av Songlia, Hjortdalshytta, Svarttjønnhytta og Bjørndal, lagt inn på kartutsnitt fra Norgeskart fra Kartverket.

Beliggenhet
Bilde1.png

Les mer

Historie

Flere hus & hytter

Åsetra. 2011.jpg
14

Hytte, Overnatting

En hytte i terrenget

Åsetra. 2011.jpg
2

Hytte, Overnatting

Grytdalen naturreservat, 5 km fra Songli

Åsetra. 2011.jpg
10

Songli Gård, Overnatting

Songlivegen 592, 7320 Fannrem

bottom of page